food-eating-candy-chocolate
Zobacz również
Czy warto korzystać z oleju kokosowego?
Olej kokosowy jest tłuszczem roślinnym, który pozyskuje się w procesie tłoczenia miąższu orzechów. Tłoczenie odbywa się na zimno lub na ciepło. Zdrowszą wersją jest olej nieratyfikowany, czyli tłoczony na zimno. Jeszcze kilka lat temu taki olej niesłusznie mylono z tłuszczem pozyskiwanym z owoców palm.
3 ciekawostki na temat lasagne + prosty przepis
Lasagne to niewątpliwie jedna z najbardziej rozpoznawalnych potraw kuchni włoskiej, która zyskała popularność na całym świecie. Wyjątkowości tej potrawie daje specjalny makaron w kształcie kwadratowych lub prostokątnych płatów. Ten włoski przysmak doczekał się nawet swojego dnia w kalendarzu! Oficjalny dzień lasagne wypada na 29 lipca …
Pierwsze oznaki choroby Alzheimera – co powinno nas zaalarmować?
Choroba Alzheimera przez długi czas może nie dawać wyraźnych i jednoznacznych oznak. Część z nich natomiast bywa bagatelizowana i tłumaczona sędziwym wiekiem osoby, u której takie symptomy się pojawiły. I choć schorzenie to jest nieuleczalne, a walka z nim polega jedynie na łagodzeniu objawów, to …