Jak przygotować dobry sernik?

Wszyscy kochamy serniki, ale wiele osób przyznaje, że nie potrafi ich piec. Rosną, opadają, pękają w trakcie pieczenia, nie są puszyste, nie są delikatne, i tak dalej, i tak dalej… Sernik to ciasto wymagające kilku zasad, których należy przestrzegać  podczas przygotowania.

Renata Czelny-Kawa – autorka bloga Raj dla Podniebienia – uważa, że sernik to wyjątkowe ciasto. Ba! Nawet już nie ciasto, a wykwintny deser, który przyrządzony z dobrych składników połączonych w ciekawe zestawienie smakowe sprawi, że uraczymy nim nasze podniebienia.

W książce znajdziecie przepisy na serniki klasyczne, z owocami, z wieloma różnymi dodatkami, z warzywami, serniki na zimno lub na ciepło.

Autorka zabiera Czytelnika w osobistą podróż sentymentalną do swojego miejsca z dzieciństwa, gdzie wszystko miało dla niej swój początek. To ono stało się inspiracją nie tylko do tworzenia coraz to nowych sernikowych kompozycji, ale przede wszystkim do napisania swojej pierwszej książki. Jak w kalejdoskopie przesuwa się nam przed oczami galeria rodzinnych postaci, a każdą z nich autorka przedstawia ciepło i z wielką miłością.

 

 „Serniki słodkie i wytrawne” to pozycja obowiązkowa dla wszystkich miłośników serowych wypieków i dla łasuchów.

 

Książka do kupienia:

http://tylkorelaks.pl/643-serniki-slodkie-i-wytrawne-9788379007172.html

https://www.nieprzeczytane.pl/Serniki-slodkie-i-wytrawne,product1001456.html

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *