Mięso dla wegetarian. Przyszłość żywienia?

W obliczu rosnących wyzwań związanych ze zrównoważonym rozwojem, zmianami klimatycznymi i etycznymi dylematami dotyczącymi dobrostanu zwierząt, świat stoi przed koniecznością przemyślenia swoich nawyków żywieniowych. W tym dynamicznym i często kontrowersyjnym kontekście pojawia się nowa, przełomowa koncepcja: mięso hodowane w laboratorium, które ma potencjał zrewolucjonizować dietę …

Poznaj szczegóły

Świadome zakupy żywności – jak czytać etykiety?

Zakupy spożywcze robimy niemal codziennie. Podczas wyboru produktów kierujemy się różnymi kryteriami. Niektóre marki po prostu są nam bliskie, w innych kusi nas cena, pozostałe polecili nam znajomi. Jednak czy na tej podstawie powinniśmy wrzucać towar do koszyka? Niekoniecznie. Najważniejszym elementem każdego produktu spożywczego jest …

Poznaj szczegóły